Budi dio naše mreže

SUBOTA 11:15 Kustod Svete Zemlje fra Francesco Patton: "Svjetlo djetešca Isusa rasvjetljava tamu povijesti i svakoga od nas!"

Ovoga tjedna u Hrvatskoj boravi kustod Kustodije Svete Zemlje fra Francesco Patton. U sklopu intenzivnog programa i susreta koje ima pronašao je vremena i za gostovanje na HKR-u. S njim smo razgovarali o razlozima dolaska u Hrvatsku, važnim Hrvatima franjevcima za Svetu Zemlju, o Hrvatskoj kapeli na Pastirskim poljima u Betlehemu, o ratu u Svetoj Zemlji, ulozi kršćana i njihovoj budućnosti, te o Božiću koji će ove godine izgledati potpuno drugačije u praznom Betlehemu. Razgovor s kustodom Pattonom poslušajte u emisiji "Aktualno" u subotu, 9. prosinca u 11:15.

/ hkr

Podsjetimo, Crkva je Franjevačkom redu povjerila brigu za sveta mjesta u Isusovoj domovini i u okolnim zemljama.  Kustodija Svete zemlje jest međunarodno tijelo kojim upravlja kustod ili gvardijan Sionskoga Brda koga izabire generalni definitorij na šest godina, i njom upravlja redovnom vlašću prema propisima Generalnih konstitucija i statuta. Fra Francesco Patton kustod je do 2025. godine. Rođen je u Vigo Meanu u pokrajini Trento, ima 60 godina. Za kustoda Svete zemlje izabran je prvi put 20. svibnja 2016. naslijedivši Pierbattistu Pizzaballu, današnjeg jeruzalemskog latinskog patrijarha. Član je talijanske Provincije sv. Antuna manje braće.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja