Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO 14:30 Najvažniji trenuci novije hrvatske povijesti

Domoljubne minute svakodnevno u 14 i 30 sati na Hrvatskom katoličkom radiju podsjećaju slušatelje o događajima koji su se taj dan dogodili u Domovinskom ratu. U trajanju od 10 minuta kao svojevrstan vremeplov one donose razne zanimljive priče, od kojih neke nikada nisu bile ispričane. Na temelju usmenih svjedočanstva i relevantnih izvora te literature u Domoljubnim minutama rekonstruiraju se pojedini događaji ili životne priče osoba usko vezanih uz razdoblje Domovinskog rata.

/ hkr

Najzastupljenije su teme iz vojne povijesti, ali emisija se bavi i političkom kao i socijalnom poviješću te njezinim aspektima u kontekstu Domovinskog rata. U njoj se na vjerodostojan način prikazuje Domovinski rat kao temelj hrvatske državnosti. Bez poruka mržnje Domoljubne minute su tu da slušatelje osvijeste o ratu koji Hrvatska nije željela već joj je bio nametnut. Poseban pijetet kroz emisiju se odaje poginulim braniteljima i civilima čiji su životi ugrađeni u temelje Republike Hrvatske, a osim toga emisija i opominje kako se više nikada ne bi ponovilo zlo koje je odnijelo njihove živote.

Urednik emisije je Borna Marinić, magistar povijesti, autor više knjiga i dokumentarnih filmova na temu Domovinskog rata te osnivač i urednik portala Domovinskirat.hr. Gradivo vezano uz to razdoblje, koje je prikupljao godinama i koje još uvijek marljivo proučava, svakodnevno prezentira slušateljima Hrvatskog katoličkog radija kroz emisiju Domoljubne minute.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja