Budi dio naše mreže

Program kulture

Program kulture HKR-a nastoji pratiti što je moguće više kulturnih događaja. Tako u našim emisijama možete doznati o najnovijim objavljenim knjigama, o upravo otvorenim izložbama, o kazališnim premijerama i koncertnim događanjima, o filmu i o svemu ostalom što stavljamo pod zajednički nazivnik kulture.
Pri tome vodimo računa o tome da promoviramo one kulturne sadržaje koji su u skladu s kršćanskim prosudbama i vrijednostima.
Na ovoj stranici možete pronaći i naše preporuke, odnosno one sadržaje koje vam Program kulture HKR-a preporuča da ih pročitate, pogledate ili posjetite.

Emisije Programa kulture
:

1)  Kulturne minute –  svakodnevno u 18:00. Pregled aktualnih kulturnih događaja (promocije knjiga, otvaranje izložbi, kazališne premijere, festivali, koncerti…). Uređuju Vesna Bihar, Mislava Bišćan i Vesna Živko.

2) Kulturogram – ponedjeljkom u 16:15. Jedna od najstarijih emisija HKR-a u kojoj urednica Mislava Bišćan razgovara o aktualnim temama iz kulture, s poznatim i manje poznatim osobama iz kulturnog života, umjetnicima, znanstvenicima.

3) Učimo hrvatski –  svakodnevni jezični savjeti. Od ponedjeljka do petka, nakon Vijesti u 14:00 poznati hrvatski jezikoslovci odgovaraju na upite slušatelja, rješavaju jezične probleme i podučavaju nas književnom izražavanju. Emisiju ureduje i vodi Katarina Varenica.

4) “Božić u stihu” – autora Božidara Petrača, književnog povjesničara, antologičara, pjesnika i publiciste te Mislave Bišćan urednice s HKR-a u deset prigodnih emisija predstavlja portrete deset hrvatskih književnika i pjesnika te deset njihovih pjesama iz antologije „Hrvatska božićna lirika“. Cijelu emisiju glazbeno, tradicionalnim hrvatskim božićnim pjesmama i napjevima, obogaćuje glazbeni urednik HKR-a Slavko Nedić.

v.d. urednica redakcije: Mislava Bišćan

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja