Budi dio naše mreže

Impressum

HRVATSKI KATOLIČKI RADIO (HKR) je neprofitna radijska postaja s nacionalnom koncesijom. Osnivač i vlasnik radija je Hrvatska biskupska konferencija, a započeo je s emitiranjem programa 17. svibnja 1997. godine, kada ga je blagoslovio i u rad pustio kardinal Franjo Kuharić. Svojim signalom pokrivamo 95 % teritorija RH i pogranična područja susjednih zemalja.

v.d. ravnatelja: vlč. doc. dr. Krunoslav Novak, generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije

glavni urednik: dr. sc. Siniša Kovačić

IBAN:
PRIVREDNA BANKA ZAGREB (PBZ):
HR08 2340 0091 1001 5245 4

ZAGREBAČKA BANKA (ZABA):
HR75 2360 0001 1014 6467 2

devizni račun:
HR08 2340 0091 1001 5245 4
SWIFT: PBZGHR2X

Povodom preseljenja Hrvatskoga katoličkog radija na Ksaver i integracije u Hrvatsku katoličku mrežu u programu radija gostovali su 7. srpnja predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik Odbora HBK za medije riječki nadbiskup Ivan Devčić, Anita Malenica iz Agencije za elektroničke medije, ravnatelj Mreže mons. Fabijan Svalina, te glavni urednik Mreže Siniša Kovačić.

„Među čudesnim stvarima koje su se dogodile u 21. stoljeću jest i ova Mreža. Hrvatska katolička mreža jest medij u kojem je naglašeno hrvatsko i katoličko, a njena je prvenstvena služba evangelizacija”, istaknuo je nadbiskup Puljić.

Uputio je blagoslov na rad svih djelatnika, poželjevši da Gospodin blagoslovi želju da se ovdje stvara zajedništvo. „Preko tog zajedništva svjedočimo ono za što nas je Gospodin ovlastio – da i ovim medijima potičemo ljude na dobro”, zaključio je predsjednik HBK.

Nadbiskup Devčić podsjetio je na sudjelovanje Crkve u medijskom prostoru, istaknuvši da Crkva prednjači u korištenju i stvaranju medija.

„Tijekom povijesti Crkva je koliko god su joj to okolnosti dopuštale išla ukorak s medijima prepoznajući u medijima saveznika, a ne protivnika”, rekao je mons. Devčić, dodavši da je i Crkva sama medij koji posreduje Božju riječ, Božju poruku spasenja čovjeku u svakome vremenu.

„Crkva se trudi naći prikladan jezik i načine kako Radosnu vijest evanđelja navijestiti čovjeku da se on u njoj prepozna, da u njoj otkrije svoje mjesto, svoju ulogu, da otkrije koliko ga Bog ljubi. Mreža postoji i zbog toga da bi Crkva mogla što bolje ispunjavati svoje poslanje u svijetu”, naglasio je predsjednik Odbora HBK za medije.

Ravnatelj Mreže mons. Fabijan Svalina naglasio je da je smisao uspostavljanja ove Mreže evangelizacija, da Mreža bude ona koja će vjernicima upućivati Radosnu vijest evanđelja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja