Budi dio naše mreže

Informativni program

Informativni program HKR-a na točan, nepristran i brz način informira slušatelje o svim važnim događajima u zemlji i svijetu vodeći se načelima kršćanskog morala i socijalnog nauka Crkve. Umjesto crne kronike, kritizerstva i manipulacija, pozornost se posvećuje vijestima i temama važnima za život svakog građanina.

Kroz svoje emisije, informativni program HKR-a pazi na zastupljenost najranjivijih skupina društva, promiče ekumenizam i posebnu pozornost pridaje kulturnim vrijednostima te sportskim uspjesima Hrvatske.

Emisije Informativnoga programa:

1) Vijesti — svakih sat vremena od 7:00 do 15:00 sati

2) Dnevnik — središnja dnevna informativna emisija u 17:00 sati.

3) Argumenti — svako jutro od ponedjeljka do četvrtka u 8.10 sati šestero urednika i voditelja HKR-a: Tanja Maleš, Diana Tikvić, Dalija Mock, Daniela Dujmović Ojvan, Katarina Varenica, Branimir Gubić, Vlatko Ojvan i Ivica Zadro s gostima analiziraju relevantne društveno političke, gospodarske i vjerske teme te ih obrađuju na zanimljiv, kritičan, edukativan i informativan način. Dodanu vrijednost emisiji daju i gosti. Riječ je o stručnjacima s različitih područja za koje zbog argumentirane kritike hrvatskom društvu nema mjesta u širem medijskom prostoru. Kolika je popularnost Argumenata dokazuje činjenica da dijelove emisija, a posebno video isječke ili cijelu emisiju prenose ostali portali, ali i nacionalne televizije. Snimke svih Argumenata dostupne su na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

4) Aktualno – svaki dan od 11:15 emisija za razgovor s povodom u kojoj se analiziraju društveno – političke i vjerske teme ili  najavljuju događaji, humanitarne akcije, donatorski koncerti ili promocije knjiga.

Izbori 2024. – Pravila o postupanju HKR-a tijekom izborne promidžbe za izbor zastupnika u Hrvatski sabor 

v.d. urednika redakcije: dr. sc. Siniša Kovačić 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja