Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO 15:00 Budite apostoli Božjeg milosrđa

Molitva Krunice Božjega milosrđa svakodnevno u 15 sati u program HKR-a uvedena je u lipnju 2018. godine. Ohrabreni obećanjem Milosrdnog Isusa sv. Faustini Kowalskoj: “O, kako ću velike milosti udijeliti ljudima koji budu molili ovu krunicu…” (Dn 848) ovom pobožnošću želimo potaknuti slušatelje na još veće štovanje Božjega Milosrđa, tj. samog Isusa koji je “Božje neopisivo milosrđe”, kako je u enciklici “Bogat milosrđem” napisao sv. Ivan Pavao II.

/ hkr

Krunicu Božjega milosrđa Gospodin Isus dao je s. Faustini u Vilniusu, 13. i 14. rujna 1935. godine, kao molitvu zadovoljštine i ublažavanja Božjega gnjeva (usp. Dn 474 – 476).

Moleći ovu krunicu prikazujemo Bogu Ocu Tijelo i KrvDušu i Božanstvo Isusa Krista kao zadovoljštinu za grijehe svoje, svojih bližnjih i cijeloga svijeta, sjedinjujući se sa žrtvom Isusovom i pozivajući se na ljubav kojom Otac Nebeski daruje Svoga Sina, a po njemu i sve ljude.

U ovoj molitvi zaziva se: budi milosrdan nama i cijelomu svijetu i samim time vrši se djelo milosrđa. Dodajući k tome i stav pouzdanja te ispunjavajući uvjete svake dobre molitve (poniznost, ustrajnost, stvar koja je po Božjoj volji), vjerni mogu očekivati ispunjenje Kristovih obećanja koja se osobito tiču smrtnog časa: milost obraćenja i spokojne smrti. Ova obećanja ne ostvaruju se samo na osobama koje mole ovu krunicu već i na umirućima uz koje drugi mole.

Kada se ova krunica moli uz umirućega – rekao je Isus – ublažava se Božji gnjev, i neizmjerno milosrđe obuhvaća dušu. (Dn 811) Općenito obećanje glasi: Onome tko je bude molio rado ću dati sve što od mene bude tražio (Dn 1541)(…) ako je u skladu s mojom voljom. (Dn 1731) Sve što nije u skladu s Božjom voljom, nije dobro za čovjeka, osobito za njegovu vječnu sreću.

Približit ćeš mi čovječanstvo po molitvi ove krunice (Dn 929), rekao je na drugom mjestu Gospodin IsusDuše koje budu molile ovu krunicu, prodahnut će moje milosrđe u životu, a osobito u času smrti. (Dn 754)

Kako moliti krunicu Božjeg milosrđa?

Krunica Božjega milosrđa se moli na običnoj krunici.

Na prva tri zrnca: Oče naš… Zdravo Marijo… Vjerovanje… Slijedi pet desetica.
Velika zrnca

Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu i božanstvo preljubljenoga Sina tvojega, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i cijeloga svijeta.

Mala zrnca (deset puta)
Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Završetak Krunice
Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu! (3x)

Može se dodati 
(nije sastavni dio Krunice kako ju je Isus izdiktirao):
O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe!
Marijo, Majko milosrđa, moli za nas!
Isuse, uzdam se u tebe! (3x)
Smiluj se nama i cijelomu svijetu, Gospodine!

Povijest moljenja Krunice Božjeg milosrđa u programu HKR-a

Prvu smo molili zajedno mi, djelatnici HKR-a, 2018. godine, a s vremenom su nam se pridružile i različite skupine: štovatelji Božjega milosrđa, đakoni Zagrebačke nadbiskupije, Evangelizacijska skupina sv. Maksimilijana Kolbea, Vojni kadeti.

Korizmu 2021. svojim glasovima i molitvenom dušom obogatili su studenti Hrvatskoga katoličkog sveučilišta kojima HKR zahvaljuje što su postali dionici velike rijeke Božje milosti i proslave Njegova milosrđa.

Svakodnevno smo svjedoci zahvala slušatelja HKR-a koji za molitvu u 15 sati šalju svoje molitvene nakane. U nizu prošnji zbog različitih teških životnih situacija, primamo i svjedočanstva o uslišanjima i zahvale mnogih molitelja. Svjesni smo da dobri Bog uslišava ovu zajedničku molitvu, ne zbog naših sposobnosti, već zbog svojeg neizmjernog Milosrđa! Drago nam je da su i mladi studenti Hrvatskoga katoličkog sveučilišta dionici našeg molitvenog programa.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja