Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Pod križem

Emisija "Pod križem" emitira se u večernjem terminu, srijedom od 20 sati, a njezina jedinstvenost je čak četvoro urednika – tri svećenika i jedna redovnica – redom: s. Ana Begić, sveučilišna profesorica s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, vlč. Nikola Jurković, župnik Sv. Jurja u Gornjoj Stubici, vlč. Branimir Budinski, župnik zagrebačke župe Sv. Josipa radnika u Gajnicama te vlč. Tomislav Kralj, župnik u Dugome Selu župe Uzvišenja sv. Križa.

/ hkr

Vlč. Nikola Jurković slušateljima diljem naše domovine i svijeta poručuje: “Emisija će govoriti o svakodnevnim temama na način da njezin govor, njezin cilj, bude razumljiv svima i da što bliže, i na što bolji način, svim slušateljima i ljudima dobre volje možemo protumačiti i približiti teme iz svakodnevnog crkvenog, pastoralnog, župnog života”, kaže vlč. Jurković, dodajući kako očekuju da će putem radio valova moći i susresti ljude, pa tako i osluškivati probleme i izazove koji ih muče.

“Ova emisija će biti izazov, jer sam izazov je križ. Svakom čovjeku je izazov križ”, kaže s. Ana Begić i naglašava: “Kroz Pod križem želimo dati odgovore na mnoga pitanja koja se javljaju u životu čovjeka. Svaki čovjek, pod križem, mislim da može Gospodinu postaviti pitanja: ‘Zašto sam ja ovdje?’ ‘Što je istina?’ ‘Čemu bol?’ ‘Što je patnja?’ Znači, cilj emisije je da predstavimo što suvremenije, što intrigantnije teme vezane uz Hrvatsku, društvo, javnost i uz Katoličku vjeru”, poručuje ova dominikanka.

Vlč. Branimir Budinski predstavio je moguće teme koje bi željeli u novoj emisiji obraditi: „Teme koje smatram da su od iznimne važnosti jest, pritjelovljenje vjernika Crkvi, jer često se događa da one koje ‘imamo’ (u crkvi) gubimo, a one koji ‘nisu’ (u crkvi) ne dobivamo i to smatram gorućim problemom”, kaže vlč. Budinski.

Vlč. Tomislav Kralj naglašava kako urednici emisije ‘Pod križem’ žele da teme izviru od vjernika i njihovih pitanja, problema i križeva. „Dotaknut ćemo se i pitanja odgoja, pitanja mladih, njihovih problema, kao i ovih aktualnosti koja su u našem vremenu pogodila sve – i crkveni i općedruštveni krug – od pandemije, izazova koji su iz svega toga proizašli do novih načina tumačenja nekih situacija koje su prije bile redovite”, kaže vlč. Kralj.

Emisija Pod Križem streama se uživo i na Facebooku HKR-a.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja