Budi dio naše mreže

SRIJEDA 18:00 Dr. Gordana Krnjević Pezić, dermatovenerolog - o psorijazi

Što je psorijaza, tko najčešće obolijeva, postoji li genetska sklonost, zbog čega dolazi do psorijaze, koji su uzroci ove bolesti, može li je stres izazvati, koji su znakovi – simptomi psorijaze - ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo potražiti odgovore u emisiji. Naša gošća je doktorica Gordana Krnjević Pezić, specijalist dermatovenerologije iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan u Ivanić Gradu. Emisiju uređuje i vodi Snježana Kirinić Grubić.

/ skg

‘Jedna stvar koju sam naučio iz osobnog iskustva jest da kada posjećujete bolesnu osobu, koja se osjeća loše, ne treba puno govoriti. Uzmite ju za ruku, pogledajte u oči te izrecite nekoliko riječi i stanite.

Kad sam bio mlad, prošao sam kroz operaciju tijekom koje su mi odstranili dio pluća. I svi moji prijatelji, tete i ostali, posjetili su me i govorili: “Hajde, hajde, uskoro ćeš se oporaviti i razgovarati, uskoro ćeš se moći ponovno igrati…” To mi se svidjelo, ali mi je ubrzo i dosadilo.

Jednog dana redovnica koja me pripremala za prvu pričest, sestra Dolores, dobra stara žena, došla je i uzela me za ruku, pogledala u oči te rekla: ‘Ti sada oponašaš Krista.’ Više ništa nije dodala. To me utješilo. Molim vas, kada idete k bolesnima, nemojte ih puniti motivacijom ili obećanjima budućnosti. Gesta blizine govori više svojom prisutnošću nego riječima.”        papa Franjo

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja