Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 21:00 Zajednička platforma svih Hrvatica i Hrvata

Emisija "Živa veza" posvećena je svim Hrvaticama i Hrvatima koji žive izvan domovine, ali je namijenjena i svima onima koji su se vratili doma kao i svim hrvatskim slušateljicama i slušateljima kojima je barem jedan član obitelji daleko od rodne kuće.

/ mp

Zahvaljujući gostima sa svih kontinenata nastojimo vam približiti njihova životna iskustva, brige i radosti, uspjehe i padove i snove i aktivnosti kojima Hrvati čuvaju svoje korijene, hrvatski jezik i običaje ponoseći se svojim podrijetlom i identitetom među pripadnicima drugih naroda i pridonoseći boljitku domovine kao i globalnoj ljudskoj zajednici.

Kako je istaknula urednica i voditeljica emisije Tuga Tarle, radosna je što je Hrvatski katolički radio kroz ovu emisiju približio slušateljima u domovini iskustva i život u izvandomovinstvu tisuća i tisuća naših sunarodnjaka, a njima dao prostor da prenesu svoje spoznaje, osjećanja, ljubav i skrb spram domovine svoga rođenja ili porijekla.

“U tome vidim misiju emisije ‘Živa veza’, učvrstiti most između dvaju polova hrvatskoga bića kako bismo sačuvali svijest o pripadnosti istome izvoru i jedni drugima bili potpora u životnim iskušenjima, a onima koji se odluče na povratak, sigurna i sretna luka. S vama smo svakog ponedjeljka od 21:00 do 21:50 sati, a vi nam pišite i komentirajte, pitajte i savjetujte jer mi smo zajednička platforma svih Hrvatica i Hrvata. Ako vam koja naša emisija promakne, potražite je u arhivu HKR-a pod slovom ‘Ž’ (‘Živa veza’). Hvala vam na suradnji”, poručuje Tarle.

Ključne riječi:
Tuga Tarle
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja