Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Ovisnost o kocki

O sve većoj raširenosti ovisnosti o kocki, razgovarali su na svom nedavnom zasjedanju i hrvatski biskupi upozoravajući na razorne posljedice ove ovisnosti za pojedince, obitelji i društvo. Procjenjuje se da je do pola milijuna Hrvata izravno ili posredno pogođeno problemima vezanim uz ovisnost o kockanju, s povećanjem broja osoba koje su bile na liječenju od te ovisnosti za više od 35% u posljednjih nekoliko godina. Upozoreno je na lako dostupne različite oblike kockanja, nedostatnu zaštitu djece i mladih, te na veliku raširenost online kockanja i agresivno oglašavanje igara na sreću. To sve teme današnjih Argumenata. Gosti emisije su doc. dr. sc. Davor Bodor, dr. med., specijalist psihijatar, subspecijalist alkoholizma i drugih ovisnosti, voditelj Dnevne bolnice za ovisnost o kockanju Klinike za psihijatriju sv. Ivan, vlč. Andrija Vrane, osnivač i voditelj pokreta Kursiljo u Hrvatskoj i Miro Spajić koji se oslobodio dugogodišnje ovisnosti o kocki.

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja