Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje urednica portala "Medijska pismenost" Ana Dokler

Urednica portala "Medijska pismenost" Ana Dokler gostuje u emisiji "Medijski putokaz" u četvrtak, 5. ožujka, a govorit će o potrebi sigurnosti djece i mladih na internetu.

/ hkr

Pred nama su 3. Dani medijske pismenosti koji će se održati od 30. ožujka do 5. travnja u organizaciji Agencije za elektroničke medije i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, u suradnji s brojnim partnerima i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove godine Dani medijske pismenosti poklapaju se s Europskim tjednom medijske pismenosti, inicijativom koju je lani pokrenula Europska komisija.

U sklopu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u Zagrebu će se od 31. ožujka do 1. travnja održati međunarodna stručna konferencija na visokoj razini “Medijska pismenost u svijetu koji se stalno mijenja: Integrirati. Okupiti. Osnažiti.”, koja će ujedno biti središnji događaj Europskog tjedna medijske pismenosti. Neki od sudionika konferencije – međunarodnih stručnjaka za medijsku pismenost održat će i predavanja i radionice za knjižničare, nastavnike i odgojitelje.  Ana Dokler je koordinatorica Dana medijske pismenosti.

Dokler će također govoriti o potrebi medijske pismenosti te opasnostima koje vrebaju na novim medijima.

Mrežna stranica “Medijska pismenost” dostupna je OVDJE.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Ključne riječi:
Ana Dokler Marija Pandžić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja