Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 14:15 Gostuje medijski analitičar Tomislav Levak

U emisiji "Medijski putokaz" u četvrtak, 17. prosinca gostuje medijski analitičar i asistent na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Tomislav Levak. Sudjeluje u raznim projektima i konferencijama koje promiču medijsku pismenost. Levak će govoriti o potrebi medijske pismenosti, lažnim vijestima i infodemiji.

/ mp

Tomislav Levak je dvostruko zvanje magistra struke stekao 2014. godine na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, na dva studijska smjera – Medijska kultura i Kulturalni menadžment. Na preddiplomskom studiju dobio je priznanje za najboljega studenta u generaciji, a na diplomskom studiju i Rektorovu nagradu za izniman uspjeh s prosjekom ocjena 5,0.

Od studenoga 1996. do ožujka 2015. godine radi kao novinar i/li urednik u nizu nacionalnih i regionalnih tiskanih medija – prvo Slobodne Dalmacije, zatim Jutarnjega lista, nakon toga Slavonskoga doma i, na kraju, Glasa Slavonije. Ima praktičnoga iskustva i u televizijskom, radijskom i internetskom novinarstvu. Godine 2015. upisao je Poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni doktorski studij Komunikologije na Doktorskoj školi Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, gdje je pri završetku doktorske disertacije na temu širenja lažnih vijesti i dezinformacija putem društvenih mreža i komunikacijskih platformi. Od ožujka 2015. do siječnja 2020. godine urednik je Sveučilišnoga glasnika, službenoga glasila Sveučilišta u Osijeku. Od travnja 2015. radi kao asistent na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku, na Katedri za medijsku kulturu, a od lipnja 2018., nakon spajanja dvije institucije, kao asistent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, na Odsjeku za kulturu, medije i menadžment.

Područja njegova znanstvenoga interesa su novi mediji, komunikologija, medijska pismenost, odnosi s medijima i javnošću, dezinformacije i lažne vijesti te javni nastup i govor. Sudjelovao je već na dvadesetak domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija i skupova te objavio petnaestak znanstvenih radova. Koautor je kurikula i metodoloških materijala u okviru međunarodnoga obrazovnog projekta u svrhu razvoja medijske pismenosti koji traje do rujna 2020. godine.

Emisiju “Medijski putokaz” vodi i uređuje dr. sc. Marija Pandžić, a emitira se svakog četvrtka u 14:15 sati. Kroz emisiju slušatelji imaju priliku upoznati medije, kako se njima koristiti te kako prepoznati medijske manipulacije i manipulacije medijima.

Ključne riječi:
Marija Pandžić Tomislav Levak
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja