Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Uloga baka i djedova u odgoju djece

Uloga baka i djedova u obiteljima u kojem najčešće rade oba roditelja je neprocjenjiva. Koliko je važno za unuke i njihove roditelje, toliko je važno i za same bake i djedove. Jedno je istraživanje pokazalo kako bake i djedovi koji provode puno vremena s unucima žive nekoliko godina duže od onih koji nisu uključeni u život svojih unuka. Što bake i djedovi dobivaju od unuka, a što unuci od njih? Trebaju li djedovi i bake unucima “sve dopuštati” i “razmaziti” ih, trebaju li ih odgajati ili samo u njima uživati i imaju li pravo bake i djedovi reći da su se zasitili odgoja i male djece i odbiti čuvati unučad? To su samo neka od pitanja na koje tražimo odgovor u Argumentima. Gosti su: dr. sc. Marija Crnković, klinički psiholog, voditeljica Odjela za dijagnostiku i tretman Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba, Ivanka Samardžić, majka četvero djece, baka devetero unučadi i Stjepan Lice, otac troje djece, djed petero unučadi (i još dvoje na putu). Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja