Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Pastoral razvedenih osoba

Tema Argumenata u utorak, 26. rujna, je pastoral razvedenih osoba, a povod je najavljen susret iz Zadarske nadbiskupije za proljeće iduće godine. Organizirat će se dva velika događaja: "Nadbiskupijski obiteljski dan" i "Susret s rastavljenima i ponovno civilno vjenčanim osobama". Pitanja koja otvaramo u emisiju su: postoji li pastoral razvedenih osoba u Hrvatskoj i u kojem obliku? Jesu li razvedeni stigmatizirani u Crkvi? Možemo li sve razvedene osobe „svrstati u isti koš“ i prema njima se odnositi na jednak način? Mogu li i kada razvedene osobe sudjelovati u redovitom sakramentalnom životu? Vode li biskupije organiziranu brigu za razvedene i ponovno civilno vjenčane osobe? U kojim slučajevima se pokreće postupak za ništavost ženidbe i o kakvom je procesu riječ? O ovoj temi govore don Žarko Relota, predstojnik Povjerenstava za pastoral obitelji Zadarske nadbiskupije, mr. sc. Jasmina Juroš, crkvena pravnica i Margareta Sever. Urednik emisije je Branimir Gubić.

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja