Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Formacija svećenika

O odgoju i formaciji svećeničkih pripravnika u bogoslovom sjemeništu razgovaramo u Argumentima HKR-a u utorak, 19. rujna. Pitamo, između ostaloga, i ovo: na koji način se vrši procjena pripravnika, postoje li zapreke za primanje u bogoslovno sjemenište, mogu li se otkriti homoseksualne sklonosti i kada te što se onda po tom pitanju čini, zašto je sve manje zvanja, imaju li vjernici pravo „zahtijevati” od svojih svećenika svetost i čvrst duhovni autoritet? Neka su ovo od pitanja na koja odgovaraju vlč. Ivica Cujzek, predstojnik Ureda za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije, vlč. Stjepan Matezović, duhovnik u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu i vlč. Karlo Šimek, teolog i psiholog, asistent na KBF-u u Zagrebu. Emisiju uređuje i vodi Branimir Gubić.

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja