Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO U 7:30 Samo ljubav mijenja!

/ sd

ČITANJA:

Dj 2,36-41;

Ps 33,4-5.18-20.22;

Iv 20,11-18

Tekst evanđelja:

U ono vrijeme: Marija je stajala vani kod groba i plakala. Zaplakana zaviri u grob i ugleda dva anđela u bjelini kako sjede na mjestu gdje je ležalo tijelo Isusovo — jedan kod glave, drugi kod nogu. Kažu joj oni: »Ženo, što plačeš?« Odgovori im: »Uzeše Gospodina mojega i ne znam gdje ga staviše.« Rekavši to, obazre se i ugleda Isusa gdje stoji, ali nije znala da je to Isus.

Kaže joj Isus: »Ženo, što plačeš? Koga tražiš?« Misleći da je to vrtlar, reče mu ona: »Gospodine, ako si ga ti odnio, reci mi gdje si ga ostavio i ja ću ga uzeti.« Kaže joj Isus: »Marijo!« Ona se okrene te će mu hebrejski: »Rabbuni!« — što znači: »Učitelju!« Kaže joj Isus: »Ne zadržavaj se sa mnom jer još ne uziđoh Ocu, nego idi mojoj braći i javi im: Uzlazim Ocu svomu i Ocu vašemu, Bogu svomu i Bogu vašemu.«

Ode dakle Marija Magdalena i navijesti učenicima: »Vidjela sam Gospodina i on mi je to rekao.«

Riječ Božju tumači o. Marko Maglić:

Danas vidimo Petrov govor Židovima i rečenicu koja je potresla njihova srca: Pouzdano dakle neka znade sav dom Izraelov da je toga Isusa kojega vi razapeste Bog učinio i Gospodinom i Isusom. Židovi nakon toga rekoše: Što nam je činiti, na što Petar odgovara: Obratite se i neka se svatko od vas krsti u ime Isusa Krista da vam se oproste grijesi i primit ćete dar, Duha Svetoga. Ta za vas je ovo obećanje i za djecu vašu i za sve one izdaleka koje pozove Gospodin Bog naš… dalje nastavlja Božja riječ: I oni prigrliše riječ njegovu i krstiše se te im se u onaj dan pridruži oko tri tisuće duša. Što je to što je mijenjalo njihova srca? To su bile riječi svjedoka koji je doživio iskustvo živoga Boga u svome životu i drugima Ga naviješta. Nije to svjedok koji je samo čuo da postoji neki Isus koji je umro i uskrsnuo, nego onaj tko je to iskustvo doživio izbliza, i njegove riječi su pomazane, osvjedočene, i zato imaju snagu.

Kada drugima govorimo o Bogu, kojemu nismo dozvolili da mijenja naš život, naše grešne navike, upitan je naš navještaj i snaga navještaja. Zato današnji čovjek, kako kaže sv. Papa Pavao VI, radije sluša svjedoke nego učitelje. Zašto je dijete neposlušno svojim roditeljima kada roditelj govori: „Moraš ići na misu!!!“ a sama ta majka ili otac, ili ne idu, ili svojim životom ne svjedoče svoju vjeru. Koga takav primjer može privući? Najčešće će ga još više odvući od Crkve! U današnjem evanđelju Marija Magdalena je prepoznala Isusa tek kada ju je prozvao njezinim imenom… do tada je pričala s njim na grobu i mislila da je vrtlar.. Tek kad ju je pozvao njezinim imenom ona mu odgovara: Učitelju! Osobni odnos s Isusom, osobno poznavanje i upoznavanje u svakodnevnoj molitvi, biti u društvu s njegovom Riječju…tek tada možemo doprijeti do drugih. Kaže sv. Terezija Avilska: Ljubav budi ljubav… tek kada sam upoznao i prihvatio Ljubav pisanu velikim slovom, tek tada mogu probuditi ljubav u drugim ljudima, u svojoj obitelji. Samo ljubav mijenja!

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja