Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO U 7:30 S. Kristina Adžamić: Razmotrimo misionarsku zadaću - poslanje svih kršćana

/ sd

ČITANJA:

Dj 22, 3-16 ili 9,1-22;

Ps 117,1-2;

Mk 16,15-18

Tekst Evanđelja:

I reče im: “Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju. Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se. A ovi će znakovi pratiti one koji uzvjeruju: u ime će moje izganjati zloduhe, novim će jezicima zboriti, zmije uzimati; i popiju li što smrtonosno, ne, neće im nauditi; na nemoćnike će ruke polagati, i bit će im dobro.”

Riječ Božju tumači s. M. Kristina Adžamić, Služavka Malog Isusa

Danas liturgijski slavimo Obraćenje Svetog Pavla i u Markovu evanđelju slušamo ulomak o Sveopćem poslanju Isusovih učenika. Nakon što se učenici nanovo okupiše kao zajednica vjernika, koja vjeruje u Isusovo uskrsnuće i vjeruje Isusu, oni primaju poslanje. Slično se dogodilo i u životu Svetog Pavla. Nakon što je susreo Isusa i povjerovao mu njegov životni smjer se mijenja. Od najvećeg progonitelja kršćana pretvara se u jednoga od njegovih najvećih apostola. Ovaj događaj obraćenja Svetog Pavla doprinio da se Isusova poruka razglasi po svem tada poznatom svijetu. Sveti Pavao, zaista, je neumorno naviještao riječ Božju, putovao, evangelizirao, utemeljio zajednice kršćana. Mučeništvom je potvrdio ono što je vjerovao i naučavao.

Isusovi učenici, među njima i Sveti Pavao, kojeg danas liturgijski slavimo, nakon obraćenja, nakon susreta s Kristom, mijenjaju svoj životni pravac.

Današnjim evanđeljem Crkva i nas poziva da razmotrimo misionarsku zadaću koju je Gospodin dao svojim učenicima. Misionarska zadaća, poslanje svih kršćana, izaći iz svoga okruženja i uputite se na prostranstva svijeta noseći svima koje susrećemo Radosnu vijest spasenja. Radosnu vijest o promjeni života na bolje, promjeni koja dolazi po našem Spasitelju i Otkupitelju Isusu Kristu, koji je živ, koji sa svakim od nas živi našu životnu povijest spasenja, kako bi nas doveo u Kraljevstvo nebesko. Isus svoje učenike, koji su to iskusili, poziva da živote ulože u zadaću propovijedanja ne samo ljudima, nego svemu što Bog stvori.

Danas sebi uputimo pitanje: Što za mene znače ove Isusove riječi: “Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju?

Kojim ljudima Isus mene šalje?

Tražeći odgovore na postavljena pitanja, utecimo se zagovoru Svetog Pavla. Neka nam on bude uzor i zagovornik u ostvarenju primljenog poslanja.

s. Kristina Adžamić, Služavka Maloga Isusa

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja