Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO U 7:30 Iskreni susret s Isusom mijenja čovjeka

/ sd

ČITANJA:

Dj 2,14.22-32;

Ps 16,1-2a.5.7-8.11;

Mt 28,8-15

Tekst evanđelja:

U ono vrijeme: Žene otiđoše žurno s groba te sa strahom i velikom radošću otrčaše javiti njegovim učenicima. Kad eto im Isusa u susret! Reče im: »Zdravo!« One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone. Tada im Isus reče: »Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!«

Dok su one odlazile, gle, neki od straže dođoše u grad i javiše glavarima svećeničkim sve što se dogodilo. Oni se sabraše sa starješinama na vijećanje, uzeše mnogo novaca i dadoše vojnicima govoreći: »Recite: ‘Noću, dok smo mi spavali, dođoše njegovi učenici i ukradoše ga’ Ako to dočuje upravitelj, mi ćemo ga uvjeriti i sve učiniti da vi budete bez brige.« Oni uzeše novac i učiniše kako bijahu poučeni. I razglasilo se to među Židovima — sve do danas.

Riječ Božju tumači o. Marko Maglić:

Draga braćo i sestre, u današnjem evanđelju slušamo susret žena koje su nakon što su vidjele anđela, potrčale sa strahom i velikom radošću javiti učenicima što su čule i vidjele – Krist nije ovdje, Uskrsnuo je! Nakon toga srele su Isusa i obujmile mu noge…možemo zamisliti taj susret prepun radosti, sreće, oduševljenja. Evanđelist Matej navodi jedan zanimljiv detalj – njihove emocije su bile strah i velika radost istovremeno. Situacija kada naši osjećaji, tijelo, ne mogu razaznati kako se ponašati u određenoj situaciji, trenutak šoka za cijelo tijelo i duh, uzbuđenje jer se ostvarilo sve ono što im je Isus i naviještao, sada je konačno na djelu.

Susret s Uskrslim ne može nas ostaviti ravnodušnima, ne može nas ostaviti istima, mora nas promijeniti, naš stav, naše osjećaje, uznemiriti nas i potresti iznutra, trgnuti nas iz naše ravnodušnosti, mlakosti. Žene više nemaju što tražiti kod groba, trče učenicima…nemamo više što tražiti kod grobova, kod praznina u nama, potrebno je da idemo drugim ljudima, da stvaramo odnose, da ne gubimo vrijeme razmišljajući o svojim žalostima, svojim mukama, problemima. Svi su učenici bili u tjeskobi, strahu, pobjegli, bez obzira što su sve znali, što im je Isus sve navijestio…u trenucima muke kao da su sve zaboravili što im je govorio… ali iskreni susret sa Isusom – nužno me mijenja!!

Nemojmo se zadržavati u svojim grobovima punim problema, neka naše srce kliče kako kaže i sv. Pavao: Stog mi se raduje srce i kliče duša, pa i tijelo mi spokojno počiva jer mi nećeš ostaviti dušu u podzemlju, niti dati da Pravednik tvoj truleži ugleda.. To Isus čini već danas, prepoznajmo ga i radujmo se svemu što čini u našem životu, i kroz muke i kroz probleme, ali i kroz radost i milinu koju nam svaki dan iskazuje! Na početku ovoga našega tjednog razmatranja stavljam vam na srce i susret hrvatske katoličke mladeži koji će se ove godine održati u Gospiću 4. svibnja. Stavljam vam na srce sve mlade koji će biti sudionici susreta a i potaknuti vas da svoje mlade upoznate s tim događajem. Neka vas prati Božji blagoslov!

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja