Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO 6:00 Zornice na HKR-u iz Svetišta Gospe Sinjske

Od ponedjeljka 4. prosinca Hrvatski katolički radio svako će jutro tijekom došašća od 6 sati prenositi mise zornice iz Svetišta Gospe Sinjske te se tako sa svojim slušateljima koji nisu u mogućnosti sudjelovati na svaki dan na misi, fizički su spriječeni ili zbog zdravlja nisu u mogućnosti odlaziti u crkvu, pripremati za svetkovinu rođenja Gospodina Isusa Krista - Božić.

/ hkr

Misama zornicama vjernici se pobožno i radosno pripremaju za Božić te budno iščekuju konačan Kristov dolazak. Suradnji Svetišta Gospe Sinjske i HKR-a raduje se župnik Gospe Sinjske fra Antonio Mravak ističući da će na taj način Sinj biti povezan s cijelom domovinom.

„Budući da se HKR sluša i izvan naše domovine, bit ćemo povezani i s Hrvatima u dijaspori, ali na poseban način i s Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Vrijeme došašća je posebno vrijeme priprave za dolazak našeg Spasitelja Isusa Krista. Upravo su mise zornice divan način duhovne priprave. Za razliku od sjevera Hrvatske gdje postoji tradicija misa zornica, u Dalmaciji nije tako. Međutim, posljednjih 20 godina mise zornice postale su omiljene među vjernicima“, istaknuo je fra Antonio Mravak dodajući kako se video-prijenos misa može pratiti na Facebook stranici Gospe Sinjske.

HKR je radio s nacionalnom koncesijom, brojnim slušateljima u Hrvatskoj i dijaspori, a zornice tradicionalno prenosi od 2018. godine želeći tako potaknuti obitelji na sveti život te u ljudima dobre volje osvijestiti stvarnost Božića, da to nije nikakva zabava ni bajka, već susret sa živom, uskrslom osobom Isusa Krista.

„Prije svega želimo sve vjernike potaknuti da fizički odu u svoju crkvu na zornice, otvore svoja srca Gospodinu i vrijeme došašća iskoriste za duhovni rast, no stvarnost je takva da to mnogi koji bi željeli nisu u mogućnosti ostvariti. Upravo njih, a napose sve one koji su nemoćni ili trpe prikovani za bolesničke krevete, želimo prijenosom zornica povezati u kršćansku zajednicu koja dan počinje na najljepši mogući način – u zajedništvu s Gospodinom“, poručio je glavni urednik Hrvatske katoličke mreže dr. sc. Siniša Kovačić.

Zornice iz Svetišta Gospe Sinjske moći će se pratiti i putem Facebook stranice HKR-a.

Ključne riječi:
svetište gospe sinjske zornice
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja