Budi dio naše mreže

PON - SUB 6:00 Zornice uživo iz Remeta

Svako jutro tijekom došašća na Hrvatskom katoličkom radiju moći ćete od 6 sati pratiti prijenos misa zornica. Uključujemo se u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama i slavimo misu sa zajednicom koja se okuplja u ovoj župi za koju duhovno skrbe oci karmelićani.

/ hkr

S početkom došašća, petu godinu zaredom, Hrvatski katolički radio će od ponedjeljka, 29. studenog, svako jutro od 6 sati prenositi mise zornice iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u gradu Zagrebu. Uz prijenose na HKR-u i na Facebook stranici Hrvatskog katoličkog radija, prijenos zornica bit će i na mrežnim stranicama župe u Remetama te u programu Laudato TV.

“Uvijek kada se pripremamo za nešto to u sebi nosi poruku da preispitamo sami sebe, da vidimo što je dobro i da na tome zahvalimo Bogu, ali također i da prepoznamo što trebamo mijenjati, što možemo poboljšati. Mislim da je ovogodišnje došašće itekako prilika da malo sebe preispitamo i da radimo na sebi. U Remetama smo napravili jedan ogromni šator koji se nadovezuje na oltarni prostor. To će biti jedan prekrasan prostor, a ja znam povući paralelu sa Starim zavjetom, sa šatorom sastanka, gdje su Izraelci dolazili da se susretnu s Gospodinom. Ovo će bit naš hrvatski šator sastanka kod zagovornice Hrvatske. Ništa nas neće moći spriječiti u tome smislu da svi budemo jedna zajednica. Neće bit ograničenoga broja, ako se to pojavi podignemo sa strane šator tako da će nas moći i na desetke tisuća biti , jer Remete su velike, a imamo jake zvučnike”, istaknuo je u razgovoru za HKR upravitelj svetišta i župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama o. Antonio Mario Čirko.

Ključne riječi:
a. Antonio Čirko zornice
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja