Budi dio naše mreže

SUBOTA 11:10 ŽIVA VEZA Gostuje profesorica povijesti umjetnosti i slavistike Nevenka Posavec Komarica

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

/ md

Postdiplomski studij iz komunikacije i kazališne umjetnosti završila je pri Teachers College Columbia University, a tečaj iz turizma i kulture na New York University. Do 2012. bila je direktorica ureda Hrvatske turističke zajednice za Sjevernu Ameriku i Kanadu. Uspostavila te organizirala rad samostalnog ureda HTZ-a u Americi razvivši mrežu aktivnosti s PR kućama, s predstavnicima medija, TV-a, radija, tiska te je i objavljivala tekstove o Hrvatskoj i dizajnirala oglase za najvažnije američke publikacije, mjesečnike i druge tiskovine.

Posvećena je promotorica hrvatske kulture i turizma te humanitarna aktivistkinja. Organizirala je niz specijalnih programa iz povijesti umjetnosti i arheologije i izložaba hrvatskih umjetnika. Bavila se koordinacijom za uspostavljanje programa turoperatora za Hrvatsku, predstavljala Hrvatsku na turističkim sajmovima, planirala studijska putovanja za poznate TV ekipe i novinare i turoperatore te niz godišnjih konferencija za European Travel Commission u sklopu promidžbe kulture europskih zemalja pod nazivom “Culture Giants of Europe, Giants of Culture”.

Članica je najpoznatijih američkih turističkih udruga ETC (European Travel Commmision, SKAL, USTOA, ASTA i dr.). Članica je udruga za očuvanje kulturnih spomenika: “Tourism cares for tomorrow”, Travelers conservation fond, World Monument Fond, Metropolitan Museum, Museum of Modern Art, MOMA Archeological Institute of America (AIA) te hrvatskih udruga u Americi (NFCA CF National Federation for Croatian American Cultural Foundation, Craotian American Academy, ACAP-One Croatia), bila je i članica upravnog odbora Alumni Matris Crotaticae.

Članica je upravnog odbora American Initiative for Croatia i članica upravnog odbora Cro-Aid. Posebno se angažirala oko međunarodnog priznanja Hrvatske iniciravši humanitarne akcije (American Initiative for Croatia, Save Dubrovnik Fund”). Danas živi na dvije adrese – u Zagrebu i New Yorku.

Nevenka Posavec Komarica

Ključne riječi:
Tuga Tarle Živa veza
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja