Budi dio naše mreže

SUBOTA 11:10 Emisija o iseljeništvu

Emisija Živa veza zamišljena je kao most koji povezuje dva pola istoga hrvatskoga bića u domovini i iseljeništvu doprinoseći učvršćivanju svijesti o korijenima i bliskosti onih Hrvata koji su fizički odvojeni od matice s onima u domovini. Cilj je emisije Živa veza da koristi boljem međusobnom razumijevanju, jačanju povjerenja i upoznavanju društvenih procesa i izazova s kojima se suočava mlada hrvatska država. Urednica emisije je Tuga Tarle.

/ hkr

Jednom tjedno, subotom od 11:10 do 11:55, u 45-minutnom razgovoru s gostima razmatramo teme koje se odnose na iskustva iseljeničkog života, na potrebe i želje hrvatskih iseljenika i povratnika, na društveni život u iseljeničkim sredinama, te njihove brige oko očuvanja hrvatskog identiteta, običaja i jezika. Zanimaju nas i vaše životne priče, razmišljanja o povratku, problemi s hrvatskom administracijom, vjerski i društveni život u hrvatskim zajednicama u svijetu.

U četiri godine emitiranja, emisija Živa veza ugostila je približno 150 gostiju iz domovine i inozemstva, kako onih koji su posvećeni istraživanju hrvatskoga iseljeništva, znanstvenika i stručnjaka iz područja društvenih znanosti, tako i onih koji se još uvijek kolebaju oko mogućeg povratka, onih koji su stvorili novi dom u svijetu, te doseljenih mladih pripadnika druge i treće generacije Hrvata koji su odlučili živjeti u Hrvatskoj ili pak, njihovih roditelja koji se u starosti vraćaju u domovinu.

Pozivamo vas da nam se javljate svojim osvrtima i primjedbama, da podijelite s nama svoja iskustva, ukažete nam na pojave i pitanja koje vas zanimaju i probleme koji vas tište. Sve što želite znati ili poručiti u svezi iseljeničkog života, a ne znate kome bi se obratili, pišite nama (tugatarle@gmail.com). Pomozite nam graditi zajedno Živu vezu aktivnim sudjelovanjem u ovoj velikoj priči hrvatskog naroda kojemu je pola njegova bića raseljeno na svih pet kontinenata. Peta sezona emisije Živa veza dokaz je kontinuiteta i povjerenja koje ste nam ukazali. Na tome vam veliko hvala“, poručuje urednica emisije Tuga Tarle.

Emisiju uređuje i vodi prof. Tuga Tarle, diplomatkinja i promotorica hrvatske kulture, prisutna na kulturnoj i društvenoj sceni Hrvatske više od 50 godina kao voditeljica javnih tribina, okruglih stolova, organizatorica priredaba, autorica više knjiga, znanstvenih i stručnih radova.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja