Budi dio naše mreže

PETAK 18:00 Josip Kovač: Nastojim svaki dan ostati u milosti Božjoj

Kolika je istina da 'Bog koga voli toga tuče'? U kakvoj prilici je osjetio svu dobrotu ovog svijeta i zadobio rafinirani osjećaj za grijeh? To i drugo posvjedočit će primarius Josip Kovač, anesteziolog Kliničke bolnice Sestara milosrdnica u Zagrebu, gost emisije 'Zašto vjerujem' u petak, 3. svibnja, u 18 sati.

/ anh

Kako je primariusa Josipa Kovača teška bolest u 46. godini života dovela do ljubavi Božje? Preporuča li pacijentima bolesničko pomazanje? Koliko je puta u životu bio na duhovnim obnovama? Zašto i njemu nevjerojatnoj zvuči da je u jednom trenutku dnevno molio i po osam, devet sati? Kako se bori protiv doktorske oholosti i tko ga je cijeli život vraćao Isusu?

Na koji način ovaj anesteziolog pristupa pacijentima koji nisu vjernici? Kako je preko nekoliko zaredalih reanimacija iščitao neke Božje signale za sebe? Kada nije slušao Crkvu? Zbog čega mu je možda lakše razumjeti uskrsnuće? Koji redovnici su mu pomogli u odgoju djece? Koliko je koristan Novi Zavjet u operacijskoj sali? Što misli ‘zašto je ostao živ nakon teške dijagnoze i kliničke smrti’, te zašto – kako sam kaže – ‘vazda imam jednu rezervnu krunicu u džepu’?

Urednik: Ante Novak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja