Budi dio naše mreže

SRIJEDA 11:15 O novom apelu Marijinih obroka

Dobrotvorna organizacija „Marijini obroci“ ponovno poziva na prikupljanje sredstava za najranjiviju djecu koja pate od razornih posljedica globalne krize hrane. O novom apelu Marijinih obroka u emisiji Aktualno u srijedu 17. kolovoza u 11:15 sati govorit će nacionalna koordinatorica Marijinih obroka Antonija Došlić.

/ hkr

Od 2019. godine, broj ljudi u svijetu koji se suočava s akutnim nedostatkom hrane, prema podacima Svjetskog programa hrane (WFP), porastao je sa 135 milijuna na 345 milijuna. Od toga, 5.7 milijuna su djeca mlađa od 5 godina, koja su trenutačno nadomak gladi. Iz Organizacije poručuju da je situacija očajna te da je vrijeme za djelovanje.

Osnivač i globalni izvršni direktor Marijinih obroka Magnus MacFarlane-Barrow  kaže da „danas postoji rizik od nepredviđenih kataklizmičkih događaja. Pandemija COVID-19, rat u Ukrajini i ekstremni vremenski uvjeti mogu nas dovesti do toga da prihvatimo glad i gladovanje kao groznu, ali neizbježnu stvarnost koja je izvan naše kontrole. Ali, to jednostavno nije istina. Čak i sada postoji dovoljno hrane u svijetu za čitavo čovječanstvo“, poručuje MacFarlane-Barrow.

Trenutačna situacija možda je navela mnoge da posumnjaju u izvedivost drugog UN-ovog cilja održivog razvoja koji je ‚Svijet bez gladi do 2030‘. Međutim, MacFarlane-Barrow tvrdi da bi i dalje trebalo biti čvrsto na vidiku, iako će zahtijevati zajednički fokus prvenstveno na rješavanje svjetskog siromaštva i tekućeg sukoba.

„Glad nije uzrokovana nedostatkom hrane, nego nemogućnošću da dio čovječanstva kupi ono što je dostupno. Svaki značajan pokušaj postizanja „Nulte gladi“ treba uključivati izgradnju mira, a posebno iskorjenjivanje ekstremnog siromaštva. Nije slučajnost da je prvi cilj održivog razvoja ‚Svijet bez siromaštva do 2030‘“, kazao je osnivač i globalni izvršni direktor Marijinih obroka.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja