Budi dio naše mreže

8:15 Hrvatska božićna lirika na HKR-u

Pjesničko-glazbeni serijal 'Božić u stihu', u kojem ćemo emitirati stihove naših pjesnika koji su opjevali rođenje Isusa Krista kao i tradicionalne i suvremene božićne pjesme, u našem programu možete slušati od 23. prosinca do svetkovine Tri kralja 6. siječnja. Autor emisije je književni povjesničar i kritičar Božidar Petrač, autor antologije ‘Hrvatska božićna lirika’.

/ mb

Za emisiju ‘Božić u stihu’ autor je odabrao deset pjesnika – Ivana Goluba, Ivana Tolja, Božicu Jelušić, Anku Petričević, Nikolu Šopa, Rajmunda Kuparea, Slavka Mihalića, Tona Smerdela, Vesnu Parun i Zlatka Tomičića. Njihove stihove u našem programu ste mogli čuti prošloga Božića. Ove godine tim pjesnicima pridružujemo bunjevačkog Hrvata Aleksu Kokića te dva živuća pjesnika Stjepana Licea i akademika Luku Paljetka. Glazbu za emisiju odabrao je Slavko Nedić, a emisiju je uredila Mislava Bišćan.

Pjesničko-glazbeni serijal ‘Božić u stihu’ emitiramo svako jutro u 8.15 te ponovno u 18 sati do svetkovine Tri kralja.

Nadamo se da će vas stihovi naših pjesnika koji su opjevali Božje utjelovljenje, atmosferu Božića i običaje koje naš narod veže uz ovo vrijeme uvesti u božićne blagdane i pomoći vam da novorođeni kralj ovoga Božića bude u središtu svih naših slavlja i okupljanja.

Emisije će biti emitirane po sljedećem rasporedu:

Ivan Golub – 23. 12

Aleksa Kokić – 24. 12.

Rajmund Kupareo – 25. 12.

Slavko Mihalić – 26. 12.

Božica Jelušić – 27. 12.

Nikola Šop – 28. 12.

Ivan Tolj – 30. 12.

Vesna Parun – 31. 12.

Zlatko Tomičić – 1. 1.

Ton Smerdel – 2. 1.

Luko Paljetak – 3. 1.

Stjepan Lice – 4. 1.

Anka Petričević – 6. 1.

Poslušajte emisije:

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja