Budi dio naše mreže

Hrvatska božićna lirika na HKR-u

Na Badnjak ujutro HKR počinje pjesničko – glazbeni serijal emisiju „Božić u stihu“ u kojoj ćemo slušati stihove naših pjesnika koji su opjevali rođenje Isusa Krista, dočarali atmosferu Božića i veličinu božićnoga otajstva.

/ mb

Izabrani pjesnici u emisiji “Božić u stihu” su Ivan Golub, Ivan Tolj, Božica Jelušić, Anka Petričević, Nikola Šop, Rajmund Kupareo, Slavko Mihalić, Ton Smerdel, Vesna Parun i Zlatko Tomičić. Emisiju autorski potpisuje književni povjesničar i kritičar Božidar Petrač, autor antologije ‘Hrvatska božićna lirika – od Kranjčevića do danas’.

Uz stihove naših pjesnika, u emisiji donosimo i tradicionalne božićne pjesme iz svih hrvatskih krajeva kao i one naših suvremenika. Glazbu za emisiju odabrao je Slavko Nedić, a emisiju je uredila Mislava Bišćan.

Emisiju „Božić u stihu“ emitirat će se svako jutro odmah nakon Vijesti u 8.05 te reprizno u 16.15 sati sve do svetkovine Sveta tri kralja.

Nadamo se da ćete uz emisiju ‘Božić u stihu’ nakratko zaboraviti na žurbu i na gužvu koja nas tako često i tako lako odvlači od dubine i od malenosti na koju nas poziva djetešce Isus, novorođeni Kralj. Da će blagdanski stol i darivanje biti u drugom planu, a da ćemo se, svi zajedno, više truditi oko mira i zajedništva i toga da ovoga Božića – Isus Krist bude u središtu svakoga slavlja i okupljanja.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja