Budi dio naše mreže

PETAK 20:00 Nova emisija Hrvatskog narodnog blaga

Emisija Hrvatsko narodno blago počela se emitirati na Hrvatskom katoličkom radiju 04.10.2003. godine i od tada je, već punih 20 godina, dio redovitog programa HKR-a. Emitira se jednom tjedno i to petkom s početkom u 20:00 sati. Urednik i voditelj emisije je Stjepan Večković, solista na tradicijskim glazbalima u ansamblu Lado, izrađivač glazbala, voditelj seminara i radionica, te pisac.

/ hkr

To je jedna od rijetkih emisija u hrvatskom medijskom prostoru koja se bavi tradicijom i to gotovo svim segmentima hrvatskog tradicijskog nasljeđa od glazbe, tradicijskih glazbala, pjesama, narodnih nošnji i običaja do interesantnih zapisa i priča o tome kako se nekada živjelo.

Emisija je kontaktnog karaktera te slušatelji mogu telefonskim pozivima ili sms-om aktivno sudjelovati u kreiranju sadržaja emisije. Također, emisija prati i najavljuje aktualna folklorna događanja, a često u studiju ugošćuje ljude koji se profesionalno ili amaterski bave očuvanjem ili promocijom tradicijske kulture. Emisija je rado slušana i u našem iseljeništvu širom svijeta te uvelike pridonosi očuvanju i promociji naše tradicije i folklornog nasljeđa.

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja