Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO U 7:30 Krist nas opravda krvlju svojom

/ sd

ČITANJA:

vl.: Dj 6,8-10; 7,54-60;

Ps 31,3c-4.6ab.7b.8a.17.21ab;

Mt 10,17-22

Tekst evanđelja:

U ono vrijeme: Reče Isus svojim apostolima: »Čuvajte se ljudi, jer će vas predavati vijećima i po svojim će vas sinagogama bičevati. Pred upravitelje i kraljeve vodit će vas poradi mene, za svjedočanstvo njima i poganima. Kad vas predadu, ne budite zabrinuti kako ili što ćete govoriti.

Dat će vam se u onaj čas što ćete govoriti. Ta ne govorite to vi, nego Duh Oca vašega govori u vama! Brat će brata predavati na smrt i otac dijete. Djeca će ustajati na roditelje i ubijati ih. Svi će vas zamrziti zbog imena moga. Ali tko ustraje do svršetka, bit će spašen.

Riječ Božju tumači o. Zlatko Pletikosić:

Dragi ljudi, u zadnje vrijeme imao sam čuti i to po koji put, riječi koje se ne sjećam da mi ih je itko ikad u ovolikoj širini rekao. Jedan moj sad već stari poznanik, teško bolestan, ali izrazito aktivan, vjernik, štoviše zauzeti vjernik, reče mi: Za sve što ti prigovore, ti reci: Vlado je kriv!

Zamisli, imati nekoga na kojega možeš uputiti i kad si kriv i kad te drugi samo smatraju krivim. Pa ljudi, to je ono što se dogodilo u Isusu Kristu, mučenom za naš spas. On nas opravda krvlju svojom, ne samo za ono kad smo manje ili više krivi, ili čak uopće nismo, ali nas upravo takvim ovaj ili onaj smatra, nego i kad počinimo najveći grijeh, koji je i nas same iznenadio. I za njega krivnju naš Isus preuzima na se. Njega su nasljedovali, a i danas ga nasljeduju njegovi svjedoci, svjedoci sve do prolijevanja krvi za njega, koji je put, istina i život. Veliko je to ohrabrenje za ponekad čak nemoćnog čovjeka, čovjeka pritisnutog grijehom, problemom, strahom, obeshrabrenom. Što god ti prigovorili, što god ti sam sebi imao prigovoriti, ja te otkupljujem. Ja – Isus Krist, krvlju svojom! Hvala ti Kriste na tome, i hvala vam mučenici sveto za nastavak Kristova djela!

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja