Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO U 7:30 s. Augustina Barišić: Bog ostaje vjeran i podiže nas

/ sd

ČITANJA:

Iz 10,5-7.13-16;

Ps 94,5-15;

Mt 11,25-27

Tekst evanđelja:

U ono vrijeme reče Isus: „Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće objaviti.“

Riječ Božju tumači s. Augustina Barišić:

Dragi prijatelji, i danas osluškujemo u Evanđelju po Mateju, da Isus dolazi na svijet kako bi i mi upoznali Oca!

Isus, dakle objavljuje važnost Oca, ali, i nas želi potaknuti na unutrašnju povezanost s njime, uza svu našu povijest bijede i grijeha, želi reći da Bog ostaje vjeran i podiže nas. Isus je odabrao baš nas, odabrao je baš tebe i mene, da nas sve upozna s Ocem.

I bez obzira što se dogodilo na životnom putovanju Isus je uvijek i bezuvjetno sa svakim od nas. Tu je On. Želi nas blagosloviti i objaviti nam Očevu ljubav. A za čime mi čeznemo, što izabiremo? Tko je taj koga mi tražimo, kamo to idemo?
Isus želi da tražimo i pronađemo Oca, da ga i mi istinski upoznamo. Moramo otvoriti svoje srce, moramo oko sebe širiti divnu radost, koja uronjena u svakodnevni život, ponekad može izgledati krhko. U stvarnosti, ona je nepobjedive čvrstoće jer se stvara i prima kao dar na vrhuncu dugog puta sazrijevanja u Kristu.
A kako bismo ovo postigli, poštovani prijatelji, pronađimo autoritet u sebi i tek kada ga pronađemo, zavolimo i zaživimo, tada ćemo znati tko smo, a onda, kada dođu krizna vremena, znat ćemo što trebamo činiti i kako ćemo se boriti. I kada budemo oslonjeni potpuno na Boga, moći ćemo i mi reći: „Da, Oče, tako se tebi svidjelo. Sve je meni predao Otac moj i nitko ne pozna Sina doli Otac niti tko pozna Oca doli Sin i onaj kome Sin hoće!“ Amen!

s. Augustina Barišić, Klanjateljica Krvi Kristove

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja