Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Promocija hrvatskih svetaca i blaženika – koliko poznajemo svoje velikane?

Povod emisiji je nedavno predstavljen Zbornik o štovanju sv. Jeronima u Štrigovi u sklopu obilježavanja „Petih dana sv. Jeronima“. Na tom predstavljanju, između ostaloga, moglo se čuti koliko zapravo svoje svece i blaženike (ne)poznajemo te koliko smo ih promovirali u javnosti, u Hrvatskoj i u svijetu. Je li tomu uistinu tako? Koje svece i blaženike poznajemo više, a koje manje te zašto? Možemo li svece „privatizirati“ i pokrenuti medijsku i turističku kampanju kako bismo ih maksimalno promovirali i potaknuli na njihovo štovanje? Imamo li za to dobre primjere u praksi? Na ova i druga pitanja tražimo odgovore u Argumentima u utorak, 17. listopada. Gostuju: doc. dr. sc. Tanja Baran, predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana "dr. Stjepan Kranjčić“, vlč. dr. sc. Kristijan Kuhar, župnik Župe sv. Marije Magdalene u Štrigovi i fra Jure Šarčević, kapucin. Urednik emisije je Branimir Gubić.

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja