Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Liturgijske geste i propisi – (ne)snalaženje vjernika

U Argumentima HKR-a u utorak, 13. veljače, govorimo o liturgijskim gestama i propisima koje možda i ne razumijemo baš najbolje s obzirom na praksu pojedinih svećenika, župnih zborova, zborovođa... S obzirom na navedeno, ne jedanput smo bili svjedoci razjedinjenosti zajednice na bogoslužju. Zašto do toga dolazi? Znamo li se „ponašati“ na misi – kad se stoji, a kad kleči? Znamo li što je dostojno liturgije, a što nije? Je li svejedno što i u kojem dijelu mise pjevamo? Može li se liturgija prilagođavati željama i potrebama svijeta i ljudi? Na ova i brojna druga pitanja odgovaraju gosti Argumenata: preč. dr. Mario Kopjar, pročelnik Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral i predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu Varaždinske biskupije, fra Filip Pušić, OFM Conv., župni vikar u Župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu i Luka Šopar, voditelj zbora "Via" Župe sv. Vida u Varaždinu. Urednik i voditelj emisije je Branimir Gubić.

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja