Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Ispit savjesti - put u istinsko obraćenje svakog vjernika

"Griješiti je ljudski, ali ustrajati u grijehu je đavolski", rekla je crkvena naučiteljica sv. Katarina Sijenska. Da bismo mogli pokušati iskorijeniti grijehe u našem životu, najprije ih trebamo prepoznati. U tome nam pomaže svakodnevni ispit savjesti, a onda i sakrament ispovijedi odnosno pomirenja s Bogom. Kako napraviti dobar ispit savjesti? Što ako nam je savjest neispravno formirana? Kako se nositi s razarajućim osjećajem krivnje i kako oprostiti samome sebi čak i nakon što nam je Bog u ispovijedi već obrisao grijehe? Ovo su samo neka od pitanja na koja tražimo odgovor u Argumentima. Gosti emisije su: o. Vinko Mamić, provincijal Hrvatske karmelske provincije sv. Oca Josipa, liturgičar vlč. Hrvoje Zovko, upravitelj Župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko i don Branko Bendra, povjerenik za pastoral mladih Hrvatske salezijanske provincije. Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja