Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Festivali duhovne glazbe – zašto ih je sve manje?

Koji festival nakon 40 godina najstarijeg festivala duhovne glazbe - Uskrs festa, daje poticaj i ohrabrenje za glazbene korake u Hrvatskoj? Nekoliko stotina pjesama izvedeno je na Uskrs festu, a mnoge se i danas pjevaju i sviraju na misama. Što je s ostalim festivalima duhovne glazbe u Hrvatskoj i koji su njihovi plodovi? Ono što je danas u ponudi naziva se festivalom iako to nije u pravom smislu riječi. Što se događa s duhovnom glazbenom scenom i tko su danas izvođači na toj sceni? Koliko stvaramo duhovu glazbu, a koliko radimo prepjeve? Ovo su samo neka od pitanja koja postavljamo u emisiji „Argumenti“ u utorak, 25. travnja. Gostuju: Slavko Nedić, urednik glazbenog programa HKR-a; Antonio Tkalec, glazbenik i organizator festivala "Hvalospjev ljubavi"; Ljubo Vuković, svećenik i glazbenik. Urednik emisije je Branimir Gubić.

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Ključne riječi:
Argumenti Branimir Gubić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja