Budi dio naše mreže

UTORAK 16:30 Pravilna prehrana

Postoje li trikovi za lakšu pravilnu prehranu? Kako hranom regulirati krvni tlak? Što je najbolja prehrana za trudnice, a što za žene u menopauzi? Prehrana za sportaše i za školarce, jačanje imuniteta, namirnice za više energije… O ovim i brojnim drugim temama razgovarat ćemo utorkom u 16:30 u emisiji 'Zdravi tanjur' koju uređuju i vode Marta Kraljević i Andreja Čondor.

/ hkr

S obzirom na porast zdravstvenih tegoba i pojačani interes za pitanja zdravog načina života i prevencije bolesti, cilj emisije je osvijestiti i educirati slušatelje o ulozi prehrane kao jednog od temelja općeg zdravlja pojedinca te motivirati ih za usvajanje kvalitetnijih životnih navika. Nutricionizam kao primijenjena prirodna znanost o hrani i njezinom djelovanju zadnjih godina ima važnu ulogu u shvaćanju mnogih procesa vezanih uz prehranu i pojavu bolesti i poremećaja, ali i u shvaćanju uloge prehrane u moduliranju genetskog potencijala pojedinca.

Andreja Čondor diplomirala je na Prehrambeno tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Osijeku kao najbolji student u generaciji. Tijekom i nakon studija sudjeluje u raznim projektima kroz osmišljavanje edukativnih radionica i predavanja. U internacionalnom projektu za popularizaciju znanosti educira se u inozemstvu. Posebno područje interesa je ukazivanje na važnost pravilne prehrane i motivacija pojedinca na usvajanje boljih životnih navika kroz edukativni i savjetodavni rad.

Marta Kraljević završila je smjer nutricionizma na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Dio svoje karijere posvetila je edukaciji djece školske dobi o pravilnoj prehrani. Posebno područje interesa predstavlja joj edukacija kako djece tako i odraslih, a sve putem predavanja, izrade edukativnih materijala te iznošenja konkretnih rješenja vezanih uz prehranu.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja