Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO U 7:30 Vlč. Krešimir Bulić: Dozvoljavamo li da vjera, naše najveće blago, utječe na životne stavove i uvjerenja?

/ sd

ČITANJA:

Izl 34,29-35;

Ps 99,5-7.9;

Mt 13,44-46

Tekst evanđelja:

U ono vrijeme: Reče Isus mnoštvu: »Kraljevstvo je nebesko kao kad je blago skriveno na njivi: čovjek ga pronađe, sakrije, sav radostan ode, proda sve što ima i kupi tu njivu.«

»Nadalje, kraljevstvo je nebesko kao kad trgovac traga za lijepim biserjem: pronađe jedan dragocjeni biser, ode, rasproda sve što ima i kupi ga.«

Riječ Božju tumači vlč. Krešimir Bulić:

Prispodobe o skrivenom blagu i dragocjenom biseru uče nas dvjema istinama. Prva je: Kraljevstvo Božje je NEPROCJENJIVO BLAGO koje trebamo staviti na prvo mjesto i čeznuti za njim. Tu je prvo važna naša prava spoznaja. Spoznati nešto znači nečega postati svjestan kao bismo mogli s time raspolagati i o tome odlučivati. Svjesna spoznaja je nešto duhovno. Ona je dovođenje do svijesti svijeta oko nas. Spoznati Kraljevstvo znači da je ono prihvaćeno u nama. Ono se mojom spoznajom neće promijeniti no ja ću se promijeniti! Ako je moja spoznata stvar dragocjeno blago, ja bi se prema blagu trebao odnosi kao mojoj najvećoj vrijednosti. Dozvoljavam li ja da vjera, moje najveće blago utječe na moje životne stavove i uvjerenja?

A, druga je: Čovjek koji je spoznao vrijednost blaga mora biti spreman odreći se svega što negativno utječe na njegov odnos s Bogom. Spoznato blago mora postati moj apsolutni prioritet. Čovjek koji spoznaje blago spreman je prodati sve što ima samo da se domogne tog blaga. To znači da moramo preusmjeriti srce od naših interesa i očekivanja NAJVEĆEM INTERESU= KRISTU.

Vlč. Krešimir Bulić, župa Budaševo, Sisak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja