Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO U 7:30 Ostavi samodostatnost, egoizam i nepotrebnu brigu!

/ sd

ČITANJA:

vl: Izr 2,1-9;

Ps 34,2-11;

Mt 19,27-29

Tekst evanđelja:

U ono vrijeme: Petar upita: »Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom. Što ćemo za to dobiti?« Reče im Isus: »Zaista, kažem vam, vi koji pođoste za mnom, o preporodu, kad Sin Čovječji sjedne na prijestolje svoje slave, i vi ćete sjediti na dvanaest prijestolja i suditi dvanaest plemena Izraelovih. I tko god ostavi kuće, ili braću ili sestre, ili oca, ili majku, ili ženu, ili djecu, ili polja poradi imena mojega, stostruko će primiti i život vječni baštiniti.«

Riječ Gospodnja.

Riječ Božju tumači vlč. Dominik Glasnović:

U svećeničkom životu na izravan način može se vidjeti djelovanje Isusovih riječi iz današnjeg Evanđelja. Oni koji ostave sve i pođu za Isusom nikada nisu ostavljeni na milost i nemilost olujama ovoga svijeta. Bog se neizmjerno brine za sve ljude, a oni koji sve ostave i pođu za njim na poseban način to svjedoče. Moje je iskustvo slično – kada sam se odlučivao krenuti u bogosloviju strahovao sam zbog „gubitka“ svoje obitelji, prijatelja, svoje kuće i materijalnih dobara. Isus se pobrinuo da mi nikada ništa ne nedostaje, da imam u svakoj župi dostojan stan, da imam majke, očeva, braće i sestara u svakom mjestu koje posjetim i u koje dođem propovijedati Radosnu vijest.

Ponekad nije potrebno postati svećenik ili časna sestra da se iskusi ovaj način života. Mnogi oženjeni ljudi prepoznaju da ih tlače financijski problemi, briga za obitelj koja je jako važna. Kada prepuste Isusu ono što oni sami ne mogu promijeniti, događaju se čuda i otvaraju nova vrata koja kao da nisu ni postojala. Na taj način svaki čovjek, u bilo kojem staležu, može „ostaviti sve“ i poći za Isusom. Ostaviti samodostatnost, egoizam i nepotrebnu brigu. Za osnovne stvari trebamo se pobrinuti, a sve ono što je iznad naših mogućnosti trebamo predati Isusu u ruke. On će najbolje znati što s time učiniti i na koji način nas blagosloviti i obradovati.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja