Budi dio naše mreže

SVAKODNEVNO U 7:30 Fra David Sedlar: Prihvati križ vjere i kreni za Isusom!

/ sd

ČITANJA:

Dj 8,1b-8;

Ps 66,1-3a.4-7a;

Iv 6,35-40

Tekst evanđelja:

U ono vrijeme reče Isus mnoštvu: »Ja sam kruh života. Tko dolazi k meni, neće ogladnjeti; tko vjeruje u mene, neće ožednjeti nikada. No rekoh vam: vidjeli ste me, a opet ne vjerujete.

Svi koje mi daje Otac doći će k meni, i onoga tko dođe k meni neću izbaciti; jer siđoh s neba ne da vršim svoju volju, nego volju onoga koji me posla. A ovo je volja onoga koji me posla: da nikoga od onih koje mi je dao ne izgubim, nego da ih uskrisim u posljednji dan.

Da, to je volja Oca mojega da tko god vidi Sina i vjeruje u njega, ima život vječni i ja da ga uskrisim u posljednji dan.«

Riječ Božju tumači fra David Sedlar:

Dragi slušatelji!

Hrana i piće. Dvije stvari koje su potrebne za ovaj život. No, danas u Ivanovu evanđelju, Isus govori o malo drugačijoj hrani i piću. Poziva nas samo da dođemo k njemu i nahranit će nas, da vjerujemo u Njega i napojit će nas. Ali to neće biti nešto za ovaj život, da konzumirajući hranu i piće, opet ogladnimo i ožednimo. Od ove hrane i pića, nećemo morati iznova tražiti nešto prigristi. Stoga se zapitaj danas, pojiš li se na izvoru Euharistije, svetoj pričesti i kroz pisanu i živu riječ. Vjeruješ li da te to može nasititi? Isus pokazuje kolika je Ljubav Njega i Oca, prema svakome od nas, koliko je bezuvjetna ta ljubav. A tako je malo potrebno da bi smo je zaslužili. Samo treba vjerovati.

Možda je teško vjerovati u nekoga koga ne vidimo kao osobu ispred sebe. Ali zato nam se Gospodin daje u misi pod prilikama kruha i vina, kroz razna čitanja. Tolika dobra djela čini u tvom životu, za koja ponekad nemaš odgovora kako je to moguće. E zato uzmi najveći križ u svom životu, a to je vjera. Vjera da onaj mali komadić hostije, nije samo običan kruh, već da se u njoj skriva hrana za život vječni. Vjera da nešto što nismo vidjeli, u svome životu, može promijeniti moj život. Da bezuvjetna Ljubav Oca i Sina, daje snage da vjerujem. Jer Onaj, koji je za nas jadne i bijedne dao svoga Sina na križu, za naše spasenje, nije netko prolazan, nije netko koga ćemo susresti, a ostati ravnodušni. On je onaj u koga vjerujemo i znamo, u Njemu imamo život vječni. Nitko od nas nije izgubljen, samo prihvati križ vjere i kreni za Isusom. Uskrsnuće ti je zagarantirano.

fra David Sedlar

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja