Budi dio naše mreže

SUBOTA 8:30 Komemoracija za žrtve Bleiburga na zagrebačkom Mirogoju

Hrvatski katolički radio (HKR) će u subotu,15. svibnja, od 8:30 sati prenositi komemoraciju za žrtve Bleiburga s groblja Mirogoj u Zagrebu.

/ mp

Ovogodišnja komemoracija u povodu 76. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda u svibnju 1945. održat će se u subotu, 15. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji, na groblju u Zagrebu i na Udbini.

Organizator središnje komemoracije je Počasni bleiburški vod, a suorganizator u liturgijskom dijelu je Dušobrižništvo za Hrvate u inozemstvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj je Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine.

Zbog pandemije izazvane koronavirusom nije bilo moguće pripremiti središnju komemoraciju na Bleiburškom polju, pa će se ona održati na više mjesta.

U 8:30 će biti održano polaganje vijenaca i odavanje počasti žrtvama kod Središnjeg križa na zagrebačkom groblju Mirogoj. Molitvu će predvoditi vojni ordinarij mons. Jure Bogdan, a dovu imam Zagrebačke džamije Mersad efendija Kreštić.

Ključne riječi:
Bleiburg
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja