Budi dio naše mreže

SUBOTA 12:15 Prijenos mise iz Crkve hrvatskih mučenika na Udbini za žrtve Bleiburga

Hrvatski katolički radio (HKR) će u subotu,15. svibnja, od 12:15 sati uživo emitirati misno slavlje iz Crkve hrvatskih mučenika na Udbini koju će predvoditi gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Misno slavlje uživo će prenositi i Hrvatska radiotelevizija (HRT) te Radiotelevizija Herceg-Bosne (RTV HB).

/ mp

Ovogodišnja komemoracija u povodu 76. obljetnice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda u svibnju 1945. održat će se u subotu, 15. svibnja na Bleiburškom polju u Austriji, na groblju u Zagrebu i na Udbini.

Organizator središnje komemoracije je Počasni bleiburški vod, a suorganizator u liturgijskom dijelu je Dušobrižništvo za Hrvate u inozemstvu Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine. Pokrovitelj komemoracije je Hrvatski sabor, a supokrovitelj je Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine.

Zbog pandemije izazvane koronavirusom nije bilo moguće pripremiti središnju komemoraciju na Bleiburškom polju, pa će se ona održati na više mjesta.

Misu u 12:15 na Trgu ispred Crkve hrvatskih mučenika na Udbini predvodit će gospićko-senjski biskup Križić.

Hrvatska radiotelevizija (HRT), Radiotelevizija Herceg-Bosne (RTV HB) i Hrvatski katolički radio (HKR) izravno će prenositi komemorativni skup s groblja Mirogoj u Zagrebu i misu iz Crkve hrvatskih mučenika na Udbini.

Ključne riječi:
Bleiburg
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja