Budi dio naše mreže

SUBOTA 8:30 Božje očinstvo

U subotu, 1. kolovoza, u 8:30 sati i reprizno u 15:30 sati, u ljetnoj shemi HKR-a, nastavlja se niz radijskih poticajnih promišljanja "Zrnca mudrosti" autora Stjepana Licea koji ovaj put progovara o aktualnosti Božjeg očinstva i u starijoj dobi.

/ hkr

Potiče da se i u tim godinama čovjek treba doživljavati kao dijete Božje uočavajući kako se djetinje povjerenje očituje kao punina mudrosti nadjačavajući svaku krhkost. Zaključuje da s tim povjerenjem valja živjeti i posljednje godine, što je lakše uz spoznaju da je ono mlado Sunce s visine – Krist – darovano svakom čovjeku tako da mu nikada ne bude uskraćeno.

Serijal mini emisija “Zrnca mudrosti” svakog prvog dana u mjesecu od studenog 2019. do rujna 2020. donosi jedno od ukupno jedanaest poticajnih promišljanja namijenjenih starijim osobama, ali i svima onima koji će to postati. Autor je Stjepan Lice, a tekstove čita zajedno sa suprugom Ružicom. Serijal je plod suradnje Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj, Radio Marije i Hrvatskog katoličkog radija.

“Zrnca mudrosti” pripadaju bogatom sadržaju koje Vijeće nudi u sklopu trogodišnjeg ciklusa obiteljskog pastorala od 2019. do 2021. posvećenog starijim osobama, međugeneracijskoj solidarnosti te poslanju djedova i baka. Serijal se nadovezuje na čestitku mons. Mate Uzinića, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, upućenu za Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada 2019.

Ključne riječi:
Stjepan Lice
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja