Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 14:30 i 19:45 Poslužiti ljubavi

U ponedjeljak, 1. lipnja, u 14:30 sati i reprizno u 19:45 sati poslušajte lipanjsko poticajno razmišljanje za starije osobe i one koje će to postati. Dok u Hrvatskoj jenjava kriza uzrokovana koronavirusom koja je dovela do suočavanja s krhkošću ljudskog života, autor Stjepan Lice potiče na razmišljanje o otkrivanju ljubavi u životu čovjeka i služenju ljubavi.

/ hkr

Uočava da čovjek odmičući na svom životnom putu sve više spoznaje Božju ljubav koju Bog čovjeku očituje kroz ljubav kojom je ljubljen kao i kroz ljubav kojom čovjek ljubi. Smatra da je Božja ljubav u biti obiteljska ljubav koja sve povezuje i svakome se posvećuje. Naposljetku, zaključuje da kada prođu dani koje je Bog čovjeku darovao i povjerio, samo jedno će biti važno: da je poslužio ljubavi, pritom shvaćajući da ljubav nije svjetiljka koja trne zadnjim čovjekovim izdahom. 

Serijal mini emisija “Zrnca mudrosti” svakog prvog dana u mjesecu od studenog 2019. do rujna 2020. donosi jedno od ukupno jedanaest poticajnih promišljanja namijenjenih starijim osobama, ali i svima onima koji će to postati. Autor je Stjepan Lice, a tekstove čita zajedno sa suprugom Ružicom. Serijal je plod suradnje Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj, Radio Marije i Hrvatskog katoličkog radija.

“Zrnca mudrosti” pripadaju bogatom sadržaju koje Vijeće nudi u sklopu trogodišnjeg ciklusa obiteljskog pastorala od 2019. do 2021. posvećenog starijim osobama, međugeneracijskoj solidarnosti te poslanju djedova i baka. Serijal se nadovezuje na čestitku mons. Mate Uzinića, predsjednika Vijeća HBK za život i obitelj, upućenu za Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada 2019.

Ključne riječi:
Stjepan Lice
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja