Budi dio naše mreže

SUBOTA 21:00 Uređuje i vodi mladi hrvatski dirigent Davor Kelić

Za ljubitelje klasične glazbe donosimo emisiju "Klasični vrt" koju će subotom navečer uređivati i voditi mladi hrvatski dirigent Davor Kelić. Kroz emisiju će urednik nastojati približiti slušateljima dragulje iz krune umjetničke glazbe, ali ne samo nje nego i svega onoga sto ju čini, a to su prije svega ljudi, umjetnici, izvođači, kompozitori, ansambli.

/ hkr

“U emisiji ‘Klasični vrt’ kao što samo ime emisije kaže, bavit ćemo se slušanjem i analizom klasične glazbe”, ističe Davor Kelić te dodaje: „Iako naziv ‘klasična’ možda nije najprecizniji jer se odnosi na razdoblje klasicizma, možemo upotrijebiti i naziv umjetnička glazba. Govorit ćemo o tome zašto je dobra klasična glazba, zašto nas čini boljim ljudima, o glazbenoj sceni u našem gradu i državi, o uskoj povezanosti klasične glazbe i vjere kroz povijest i o mnogim drugim temama vezanima uz klasičnu glazbu.”

Kelić je inače radio u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, zatim kao naslovni asistent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a trenutno je zaposlenik Gradskog kazališta Komedija Zagreb. Dobitnik je rektorove nagrade za akademsku godinu 2014/2015. Svoje umjetničko iskustvo stjecao je i u suradnji s brojnim drugim ansamblima poput Simfonijskog orkestra HRT-a, Zagrebačke Filharmonije, Zagrebačkim solistima, Ansambla Samoborskih ljetnih večeri i drugima, a od 2019.godine voditelj je Hrvatskog komornog orkestra.

Ključne riječi:
Davor Kelić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja