Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 22:30 Uređuje i vodi mladi hrvatski dirigent Davor Kelić

Klasični vrt emisija je u kojoj slušatelji mogu posegnuti za najvrjednijim djelima klasične glazbe. Glazba prati čovjeka od samih početaka. Od primitivnih ritmova do monumentalnih simfonija sa stotinama izvođača, od gregorijanskog korala do velebnih oratorija. Dio te raznolikosti kroz razgovor i slušanje pokušava se približiti slušateljima. Emisija je često prigodnog karaktera te tako pokušava slušateljima približiti važne ličnosti poput značajnih skladbi i skladatelja te izvođača. Vrlo često s naglaskom na hrvatsku glazbu.

/ hkr

Uz sugovornike koji su istaknuti Hrvatski glazbenici slušateljima se pokušava približiti sve ono što nije vidljivo na pozornici, ono što čini tu profesiju, a to su prije svega umjetnici, izvođači, kompozitori i ansambli.

Urednik i voditelj emisije mag. mus. Davor Kelić diplomirani je dirigent, zaposlenik Gradskog kazališta Komedija koji je surađivao s gotovo svim Hrvatskim orkestrim. Ističe da kroz ovu emisiju i sam ima priliku dublje i detaljnije istražiti ljepote kako kaže „prve“ među svim umjetnostima.

Propuštene emisije možete poslušati ovdje:

Ključne riječi:
Davor Kelić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja