Budi dio naše mreže

SUBOTA 16:30 Bundeva, jesenska delicija

Iako se svrstava u povrće, odnosno u povrtne kulture zapravo je voće zbog sjemenki koje se nalaze unutar njezinih mesnih plodova. Postoji više od 800 različitih sorta bundeva, sve su većinom jestive, a moguće ih je uzgajati svuda osim na Antartici.

/ ks

Iako je bundeva za konzumaciju dostupna od kolovoza od ožujka, plodovi joj dozrijevaju u jesenskim mjesecima pa je upravo tada i koncentracija vitamina, minerala i antioksidansa najveća, a njezin okus najizraženiji. Kako bi provjerili je li bundeva zrela, pokuca se prstima po njoj, ako je zvuk zvonak bundeva je spremna za berbu. Emisiju uređuje i vodi Sonja Kuzmić.

Ključne riječi:
buča bundeva mala vrtlarica
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja