Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Borba protiv raka

U Hrvatskoj svaki dan od posljedica raka umre 39 osoba, a svake ih godine od raka oboli više od 25 000. Rak je vodeći javnozdravstveni problem u Hrvatskoj, a procjenjuje se da u našoj zemlji živi 170 000 osoba koje su bolovale ili boluju od raka te je drugi najčešći uzrok smrtnosti. Odgovoran je za 27 posto smrti u Hrvatskoj, vodeći je uzrok smrtnosti osoba mlađih od 65 godina te je odgovoran za 50 posto smrtnih slučajeva kod žena i 35 posto kod muškaraca. Zašto smo među najlošijima u Europi prema smrtnosti od zloćudnih bolesti? Možemo li rak i kako prevenirati? Što Nacionalni strateški okvir protiv raka predviđa i koji mu je cilj? Imaju li svi pacijenti u Hrvatskoj ista prava? Jesu li u borbi protiv raka sami? Tko njima i njihovim obiteljima pruža podršku? Ova pitanja postavljamo u Argumentima u srijedu 2. veljače u 8:10. Gosti: Ivica Belina, predsjednik „Koalicije udruga u zdravstvu”, Ivana Kalogjera, predsjednica udruge „Nismo same” i Hrvoje Maleković, psiholog. Urednik: Branimir Gubić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja