Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 Dostojanstvo umiranja

Tema prvih ovosezonskih Argumenata je problematika palijativne skrbi u Hrvatskoj, o kojoj se posljednjih dana ponovno intenzivno govori nakon smrtnog slučaja mladog ortopeda koji je preminuo u smrtnoj agoniji. Neki liječnici svjedoče da teško umiranje u Hrvatskoj nažalost nije rijetkost, bez obzira na to umire li se u kući ili u bolnici. Premda palijativna skrb u zakonu postoji, tvrde kako nije dobro organizirana služba kojoj bi trebao biti cilj zbrinuti umiruće bolesnike. O dostojanstvu umiranja govorimo s gostima Argumenata: Oliverom Kapetanović, stručnom voditeljicom za psihosocijalnu podršku u udruzi volontera u palijativnoj skrbi 'La Verna', anesteziologom dr. Ivanom Bekavcem, bivšim zamjenikom ministra zdravstva i vlč. doc. dr. Odilonom Singbom s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta. Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ hkr

Snimku emisije Argumenti reemitira 8 regionalnih televizija – VTV, Z1, TV Jadran, Plava TV, Trend TV, STV, SBTV i RTV Herceg Bosna.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja