Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 Crkveni zborovi i izbor pjesama na misi

Uoči spomendana svete Cecilije, zaštitnice glazbe i glazbenika, u Argumentima govorimo o liturgijskoj glazbi i crkvenim zborovima. U vjerničkim se krugovima često može čuti prigovor na poplavu tekstova duhovnih pjesama koje ne prolaze nikakvu teološku recenziju, ali i tvrdnja da je dobar dio katoličkih pjesama nadahnut protestantskim pjesmama. Ističe se i da glazba nije popratni animacijski sadržaj na misi, nego jest dio mise, te da postoji puno predivnih skladbi koje nas uvode u neko mistično iskustvo, ali ne u iskustvo onog otajstva koje se upravo odvija. Gosti Argumenata su: Matija Škvorc, umjetnički voditelj zbora „Maranatha”, komornog zbora zagrebačke katedrale te gospel sastava „The Messengers”, Petar Buljan, glazbenik, voditelj slavljeničkog tima zajednice ''Božja pobjeda'', te Filip Panza, glazbenik, voditelj zbora Evangelizacijske zajednice Sveti Duh. Urednica Argumenata je Diana Tikvić.

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva Sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i  Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverno-zapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije, te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske županije, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te Kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića, Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja