Budi dio naše mreže

PETAK 18:00 Iva Mršić Felbar: Nikad nisi sam, čak i kad si ostavljen od ljudi, jer Bog ti pomaže nositi križ

Kako već sada živjeti eshatološku sreću i zahvalnost? Koju lekciju o Bogu najčešće svi moraju proći? - reći će nam docentica dr. sc. Iva Mršić Felbar, profesorica Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, sugovornica emisije 'Zašto vjerujem' u petak, 9. lipnja, s početkom u 18 sati.

/ anh

Zašto su ‘čudni putevi Gospodnji’ kada je i Iva Mršić Felbar u pitanju? Što bi najvažnije trebali ponijeti u svijet završeni studenti teologije? Kakve zasluge pripisuje Kazimiru Beljavcu, svome srednjoškolskom vjeroučitelju iz rodne Pule? Kada teologija nije dobra akademska disciplina? Koju lekciju o Bogu najčešće svi moraju proći?

Koja je odlika ljubavi u kojoj dobro možemo vidjeti kako Gospodin na nas ljude gleda? Gdje bi trebali moći susresti Boga? Koje je najteže teološko pitanje koje su joj postavila djeca? Zašto Bog ne taktizira? Zbog čega bi i običan vjernik ipak trebao čitati teološku stručnu literaturu? Koji biblijski citat spaja sve ono što radi i živi ova profesorica KBF-a u Zagrebu? Urednik: Ante Novak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja