Budi dio naše mreže

PETAK 18:00 Josip Atalić: Kada sam puno toga prepustio Bogu onda je naš odnos postao bliži

Može li se osjetiti molitva drugoga za tebe? Kakvo je to inženjersko približavanje Bogu? - reći će nam dr. sc. Josip Atalić s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i koordinator pri Hrvatskome centru za potresno inženjerstvo. Kao gost emisije 'Zašto vjerujem' u petak, 10. studenoga s početkom u 18 sati, ovaj sveučilišni izvanredni profesor reći će nam i kakav je župnik bio don Damir Stojić.

/ anh

Kakav je osjećaj kada na kraju dana potpuno slomljen i iscrpljen dođeš na svetu misu i koliko je takvih misa u životu Josipa Atalića bilo, pogotovo nakon potresa? Što sve djeca mogu naučiti o vjeri starije pokraj sebe? Koja je razlika između jutarnjih i večernjih misa? Kako u potresu ipak iščitati ‘lahor Božji’? Koje poteze Providnosti prepoznaje sada kao ključne, a događali su se još prije pet godina?

Gdje je ono njegovo mjesto gdje je ‘jedan na jedan’ s Bogom? Hoće li Zagrepčani slaviti božićnu misu u svojoj katedrali? Što se konačno događa kada se prepustiš Gospodinu jer sam više ne možeš? Kako je puno godina prije mogao znati da će njegov sadašnji stan imati pogled na crkveni zvonik i iznenađuje li ovaj sveučilišni profesor svoje studente kada se nađe pred njima u skupljanju misnih milodara?

Urednik: Ante Novak

Josip Atalić (Foto: Facebook)

 

 

Ključne riječi:
Josip Atalić Zašto vjerujem
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja