Budi dio naše mreže

PETAK 18:00 Hrvoje Kekez: Oduvijek mi je mojih četvero braće i sestara prva podrška u vjeri

Koliko je sazrio u vjeri u samo zadnjih 15-tak godina? Može li se biti 'bivši' framaš? Posvjedočit će nam to, i puno više, povjesničar dr. sc. Hrvoje Kekez, redovni profesor Sveučilišnog odjela za povijest Hrvatskog katoličkog sveučilišta, koji će biti sugovornik emisije 'Zašto vjerujem' u petak, 9. veljače, s početkom u 18 sati. Saznajte i zašto mu je Bog namijenio i odabrao jako dobru suprugu.

/ anh

Zbog čega su Hrvoju Kekezu bitni ‘fra Đani’, ‘fra Đoni’ i ‘fra Mile’? Kakav je njegov ‘Franjin pogled na život’? Na koji se način sa suprugom Petrom pripremao za sakrament braka? Zašto možemo biti sretni što danas u Hrvatskoj imamo katoličko sveučilište? Što ga u Katoličkoj crkvi uvijek iznova oduševljava i gdje je – kako kaže – ‘fingirao’ mise zornice??

Zašto je njemu iznimno vrijedno i važno svetište u Oštarijama? Gdje s drugim župljanima ovaj profesor s HKS-a pokreće novu obiteljsku zajednicu? U koliko sati na Vrbanima treba ustati da bi se stiglo na zornicu na Kaptol? Kakav su dojam na njega ostavili američki i engleski katolici? Zašto je KS-ova ‘Biblija u stripu’ jako važna za puno toga u njegovom životu te jesu li ga franjevci baš sasvim ‘pustili’ dominikanaca?

Urednik: Ante Novak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja