Budi dio naše mreže

PETAK 18:00 Frane Kuss: Bog me je nevjerojatno sačuvao od onoga što sam samome sebi želio

Gdje ima priliku osjetiti 'predokus penjanja na nebo' i kakva je bila njegova molitva upućena Bogu za suprugu dok su ga svi drugi uvjeravali da takve žene nema? To će nam posvjedočiti dirigent i kompozitor Frane Kuss, viši asistent Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, gost emisije 'Zašto vjerujem' u petak, 3. studenoga, s početkom u 18 sati.

/ anh

Zašto je Frane Kuss baš s biblijskim citatima i to na latinskome jeziku želio sebe približiti drugima na društvenim mrežama? Zbog čega vrlo odlučno javno daje do znanja koliko mu je Bog ključan za puno toga u životu? Kakvo mjesto kod njega zauzima više svetaca i svetica? U koju bečku crkvu se vratio nakon 12 godina kako bi zahvalio Bogu za ‘nemogući’ zagovor?

Na koji način on osobno doživljava tradicionalnu latinsku misu u kojoj, kad god može, sudjeluje s obitelji? Zašto je nekada važno i pokucati na vrata najpotrebnijih i donijeti im pomoć, posvjedočit će HKR-ov sugovornik, odnedavno i vitez Reda sv. Jurja, koji će nam utoliko također otkriti: Kakva je to osmerostruka bijeda protiv koje se sada, nakon ‘oviteženja’, mora boriti?

Urednik: Ante Novak

Ključne riječi:
Frane Kuss Zašto vjerujem
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja