Budi dio naše mreže

PETAK 18:00 Dragutin Hrastović: Prava pobožnost prema Majci Božjoj je najkraći put Bogu

Kako ga je to dobri Bog 'nosio na rukama', posvjedočit će kantautor kršćanske glazbe Dragutin Hrastović, fizioterapeut u Specijalnoj bolnici Stubičke toplice u lječilištu u Stubakima. U emisiji 'Zašto vjerujem' u petak, 15. prosinca, u 18 sati reći će može li se o njemu govoriti i kao o 'fizioterapeutu duha'.

/ anh

Zbog čega je Dragutin Hrastović svoju prvu duhovnu pjesmu napisao tek u 30 godina života? Kada će u Crkvi biti više plodova? Je li moguće čuti još u srcu vrlo jasno Evanđelje koje će tek biti toga dana na misi? Kako ateist u sebi ipak može prepoznati Boga? U kojoj pjesmi sv. Ivana od Križa pronalazi najbolju dijagnozu sebe? Zašto ‘zlo’ ne može podnijeti glazbu i u kakvim je to trenucima dobio od Gospodina jednu sigurnost?

Koliko na HKR-ovog gosta trenutačno utječe suradnja s p. Markom Glogovićem? Kako i kada se u njegovom srcu rodila pjesma ‘Cijeno neprocjenjiva’? Kakve i koje mu se ‘bogoduhe’ pjesme sviđaju ali izvođača svjetovne glazbe? Koliko je trebalo da iskusi iskrenu pobožnost prema Blaženoj Djevici Mariji? Može li još nerođeno dijete nekome spasiti dušu i prepoznaje li plodove svojih pjesama?

Urednik: Ante Novak

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja